Doorgaan naar inhoud
Kammen vacht labradoodle

Welke kam heeft mijn Doodle nodig?

Heb je genoeg van de eindeloze klitten en de slechte staat van de vacht van je doodle? Als trotse eigenaar van een doodle of labradoodle, weet je hoe belangrijk vachtverzorging is om goed voor de unieke vacht van je hond te zorgen. Doodles hebben vaak een golvende tot krullende vacht die gevoelig is voor klitten en vervilting. Daarom is het belangrijk om de juiste kammen en verzorgingstools te kiezen. Maar welke kam is geschikt voor jouw labradoodle?

Dubbelzijdige kam

De Dubbelzijdige kam van Furry Original is een veelzijdige kam, perfect voor het regelmatig kammen van je doodle. Aan de ene kant heeft de kam wijd uitstaande tanden, ideaal voor het ontwarren van grotere klitten. De andere kant met de fijnere tanden is uitstekend geschikt voor het gladstrijken van de vacht en het verwijderen van losse haren en vuil. Deze kam is bijzonder handig voor doodle-eigenaren die een alles-in-één oplossing zoeken voor zowel ontwarren als kammen.

Kam met rolpennen

De kam met rolpennen is vooral nuttig voor doodles met een gevoelige huid. De rolpennen draaien mee met de beweging van de kam, waardoor er minder trekkracht op de huid en de haren van de hond is. Dit zorgt voor minder ongemak en maakt het een uitstekende keuze voor honden die normaal gesproken niet graag geborsteld worden. 


Stalen kam

De stalen kam van Furry Original is ideaal voor het knippen. Met deze kam kun je de vacht van de Doodle goed omhoog kammen waardoor je vervolgens heel gemakkelijk de vacht kan knippen. Daarnaast is het een handige kam om je doodle te controleren na het borstelen. Jouw hond krijgt door deze kam een extra fluffy vacht!

Ontklitmesje

Last but not least, is er het Ontklitmesje. Deze is speciaal ontworpen voor het veilig en effectief snijden door ernstige klitten en matten. Dit mesje is vooral handig voor doodles die lange periodes tussen de verzorgingssessies hebben en waarbij de vacht de neiging heeft om snel te klitten. Het mesje helpt om de klitten voorzichtig uit te dunnen zonder de omliggende vacht te beschadigen.

Houd alles goed bij

Elke kam heeft zijn eigen unieke voordelen en het beste gebruik ervan hangt af van de status van jouw doodle’s vacht. Voor regelmatige verzorging en ontwarren zijn de dubbelzijdige kam en de kam met rolpennen uitstekende keuzes. Voor diepgaande verzorging en het aanpakken van taaie klitten is het ontklitmesje idealer. Door een combinatie van deze tools te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat de vacht van je doodle gezond en vrij van klitten blijft. Twijfel je nog welke kam geschikt voor jou is? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Volgend artikel Welke tondeuse is geschikt voor het scheren van (Labra)doodles?

Een opmerking achterlaten

* Verplichte velden