Doorgaan naar inhoud
vachttype doodle

De verschillende vachttypen van Doodles en hoe ze te verzorgen

Doodles hebben een uniek kenmerk dat veel hondenliefhebbers aantrekt: hun vacht. De vacht van Doodles is prachtig maar vereist tegelijkertijd ook veel verzorging. Het is daarom belangrijk om te weten wat de vacht van jouw Doodle nodig heeft. In deze blog bespreken we de verschillende vachttypes van Doodles en geven we tips over hoe je deze het beste verzorgt.

Fleecevacht (golvend)

De fleecevacht is een van de meest voorkomende vachttypes bij Doodles. Deze vacht heeft zachte, lichte golven die lijken op die van een golf op het strand. De vacht ontstaat vaak als één van de ouders een krullende (wol)vacht heeft en de ander een rechte vacht. Hoewel de fleecevacht er prachtig uitziet, kan het onderhoud ervan enige inspanning vergen. Om klitten te voorkomen, is regelmatig borstelen essentieel. Gebruik een borstel met lange, brede tanden en begin bij de wortels van de haren. Werk langzaam naar de punten toe om klitten voorzichtig uit te kammen. Het is ook belangrijk om de vacht van je Doodle regelmatig te wassen om vuil en overtollig haar te verwijderen.

fleecevacht

Wolvacht (krullend)

Doodles met een wolvacht hebben strakke krullen die dicht bij elkaar zitten. Deze vacht is vaak hypoallergeen en wordt als allergievriendelijk beschouwd. Om de krullen mooi en klitvrij te houden, is dagelijks borstelen noodzakelijk. Gebruik een kam met fijne tanden of een borstel met natuurlijke haren om de krullen los te maken en klitten te voorkomen. Naast regelmatig borstelen is het belangrijk om de vacht van je Doodle professioneel te laten trimmen om overtollige lengte te verwijderen en de vacht gezond te houden.

wolvacht

Flat Coat (recht)

De flat coat komt overeen met de soort haren van een Golden Retriever. Het gaat om fijn haar dat erg recht is. Over het algemeen valt dit haar veel uit, waardoor het niet erg allergievriendelijk is. Gebruik een borstel met lange tanden en werk voorzichtig door de vacht om klitten te ontwarren.

flat vacht

De juiste vachtverzorging voor jouw Doodle

Het verzorgen van de vacht van je Doodle is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat ze er gezond en gelukkig uitzien. Elk vachttype vereist specifieke verzorgingsroutines, zoals borstelen, wassen en trimmen. Door regelmatig tijd en aandacht te besteden aan de vachtverzorging van je Doodle, kun je ervoor zorgen dat ze er op hun best uitzien en zich comfortabel voelen. Bekijk het assortiment van Doodle-Essentials om de juiste producten te vinden.

Doodle vachtverzorgingspakket
Vorig artikel Labradoodle knippen: stapsgewijze handleiding
Volgend artikel 10 cadeau tips voor Doodles

Een opmerking achterlaten

* Verplichte velden