Doorgaan naar inhoud
scheren van doodle

3 Must-have producten voor het scheren van je Doodle.

Wij als Doodle baasjes weten als geen ander dat onze honden veel vachtverzorging nodig hebben. Door het netjes bijhouden van de vachtverzorging zul je in principe tegen weinig problemen aanlopen. Het is overigens altijd raadzaam om je Doodle eens in de 2 maanden te trimmen. In sommige gevallen is het nodig om de vacht in te korten met een hondentondeuse. Vaak is het zo dat je de vacht slechts een stukje korter scheert om vervolgens weer een frisse vacht te creëren die makkelijker doorkambaar is. In de ergste gevallen waarbij de vacht van je Doodle zwaar vervilt is, of in de klit zit, is het raadzaam om je Doodle kort te scheren.

Om zelf gemakkelijk je Doodle te kunnen scheren zijn er 3 must-have producten die je hiervoor in huis kunt halen. Dit zijn de “Andis AGC super 2 speed professionele tondeuse”, “Wahl opzetkammen set” en de Wahl Blade Ice Tondeuse Spray

Andis AGC super 2 speed professionele tondeuse

De Andis AGC super 2 speed professionele tondeuse is de meest populaire hondentondeuse voor thuisgebruik onder de Doodle eigenaren. De tondeuse heeft een zeer gunstige prijs/kwaliteit verhouding. Ook is deze tondeuse erg makkelijk in gebruik, enorm krachtig en geheel onderhoudsvrij. De tondeuse wordt standaard geleverd met een afneembare 1,5mm keramische scheerkop, deze is voor Doodle vachten erg geschikt.

 

 

Wahl opzetkammen set

Bij het aanschaffen en gebruik van de Andis AGC super 2 speed tondeuse is het erg raadzaam om de set opzetkammen van het merk Wahl ook in huis te halen. Met de opzetkammen kun je zelf gemakkelijk variëren in verschillende vachtlengtes en maak je ook geen happen in de vacht. De set bevat 8 verschillende maten waardoor je zelf kunt bepalen in hoeverre je de vacht van je Doodle in wil korten. De opzetkammen kun je gemakkelijk op de tondeusekop zetten.

 

Wahl Blade Ice Tondeuse Spray

Als laatst is de Wahl Blade Ice Tondeuse Spray een echte must-have. Met deze spray reinig je de scheerkop van je tondeuse gemakkelijk. De spray zorgt voor de juiste smering van je scheerkop en zorgt ervoor dat de scheerkop direct afkoelt. Voorkomt ook roestvorming en zorgt voor een langere levensduur van je scheerkop. 
Vorig artikel 10 cadeau tips voor Doodles
Volgend artikel Wat is een waterblazer? En hoe gebruik je de waterblazer optimaal?

Een opmerking achterlaten

* Verplichte velden