Zu Inhalt springen
Wat is een waterblazer? En hoe gebruik je de waterblazer optimaal?

Wat is een waterblazer? En hoe gebruik je de waterblazer optimaal?

Veel mensen hebben geen idee wat een waterblazer is, en wat je er mee kan doen. Wanneer mensen ons er naar vragen geven wij eigenlijk een heel simpel antwoord: “Het is een krachtige föhn speciaal voor de hondenvacht”. Dit is dan ook waar het op neer komt.

Een waterblazer heeft verschillende benamingen zoals: Doodlebooster, hondenblazer of hondenföhn. De waterblazer is een apparaat (vaak ter grootte van een miniprullenbak) waarmee je als baasje zelf gemakkelijk je hond droog kunt blazen. Het heeft veel meer kracht dan een normale handföhn waardoor je makkelijk tot op de huid van (dikke) Doodle vachten kunt blazen. Doordat je tot op de huid kunt blazen, blaas je hiermee ook het vuil wat zich ophoopt in de vacht weg wat helpt tegen klitvorming. Ook kun je hierdoor eventueel plekjes of bultjes zien die aandacht behoeven.

Een waterblazer kan zowel warm als koude lucht blazen in verschillende blaassnelheden. We horen ook regelmatig mensen zeggen dat de waterblazer als een allround huishoudapparaat kan dienen. Zo kun je er je vriezer mee laten ontdooien, het stof weg laten blazen tussen de verwarming, of zelfs een hoogpolig vloerkleed uitblazen! Een ideaal hulpmiddel dus!

Bekijk hier het effect van een waterblazer op de vacht:

Hoe gebruik je een waterblazer?

Het gebruik van een waterblazer is eigenlijk heel eenvoudig en neemt niet veel tijd in beslag. Het is belangrijk dat je in de gaten houdt dat je de waterblazer gebruikt op een plek die vies en nat mag worden, want het water en vuil wordt uit de vacht van je Doodle geblazen. Begin bij de poten en zo ga je steeds verder omhoog. Het is belangrijk dat je tegen de haarwortels in blaast en de waterblazer niet te lang op dezelfde plaats gebruikt. Dit kan namelijk erg pijnlijk zijn voor je Doodle. Bij het blazen in de buurt van de ogen en oren, moet je extra voorzichtig zijn. Blaas nooit in de ogen en hou je hand op de gehoorgang van je Doodle als je de oren uitblaast. Je kunt optioneel met oorbeschermers het gehoor van je Doodle beschermen, hierdoor zal je Doodle ook rustiger reageren op het geluid van de waterblazer.

Een waterblazer kopen

Doodle-Essentials biedt diverse waterblazers aan waarmee je jouw Doodle schoon en droog föhnt. Bekijk onze waterblazers:

Waterblazer The Furdryer Premium Furry Original

Verschil met de Basic Paw-R Blazer: In verhouding met de basic variant is deze blazer van iets betere kwaliteit. De blaasmondjes en de slang van de blazer zijn dikker en van betere kwaliteit, hierdoor gaat de waterblazer jarenlang mee!

Specificaties:

  • 2200 Watt  
  • Met 2 blaasmondjes en extra filter 
  • Drie verschillende temperaturen te verstellen 
  • Betrouwbare kwaliteit van het merk Furry Originals

Waterblazer Basic Paw-R

Verschil met de (zwarte) Paw-R Blazer: In verhouding met de normale Paw-R variant heeft deze blazer een iets dunnere slang en blaasmondjes. 
Specificaties:
  • 2200 Watt 
  • Makkelijk bedienbaar en 3 standen (koud, lauw, warm) in temperatuur te zetten. (52 graden maximaal)
  • Traploos regelbare blaaskracht 
  • Komt met 3 verschillende blaasmonden en 1 extra filter
  • Betrouwbare kwaliteit van het merk Tools-2-Groom
  • Kleur: Fuchsia Rood, Bruin Taupe, Lavendel Blauw

Waterblazer oorbeschermers

Handige oorbeschermers voor tijdens het gebruik van de waterblazer, ideaal tijdens de gewenningsfase. De padded headies kun je als een soort zweetband om de oren van je Doodle doen. Hiermee bescherm je het gehoor en blijft je Doodle kalmer tijdens het blazen.

Vorheriger Artikel 3 Must-have producten voor het scheren van je Doodle.
Nächster Artikel Help! Mijn Doodle is bang voor de waterblazer.

Kommentare

Jannie Havermans – Oktober 21, 2023

3 mnd geleden heb ik mijn doodle gekocht en heb van uw merk daar daar ook mijn waterblazer mee gekregen Basic Paw-R van tools-2-Groom maar nu is er zo n klik rondje waar je verschillende blaasmondjes in moet klikken gebroken waardoor ik nu alleen met de slang kan blazen zijn die los te koop en kan ik die bij u bestellen?

MVG Jannie Havermans.

Einen Kommentar hinterlassen

* Erforderliche Felder