Zu Inhalt springen
doodle oren en ogen schoonmaken

De oren en ogen van je hond schoonmaken: zo doe je dat

Het schoonmaken van de oren en ogen van je hond is een essentieel onderdeel van de verzorging van je huisdier. Het helpt niet alleen om je hond er op zijn best uit te laten zien, maar het is ook belangrijk voor hun gezondheid en welzijn. In deze blogpost leggen we stap voor stap uit hoe je de oren en ogen van je hond schoonmaakt. 

Waarom is het belangrijk om de oren en ogen van je hond schoon te maken?

Het schoonmaken van de oren en ogen van je hond helpt om infecties en andere gezondheidsproblemen te voorkomen. Overtollig oorsmeer kan bijvoorbeeld leiden tot oorinfecties, terwijl vuil en stof in de ogen irritatie of zelfs ooginfecties kunnen veroorzaken. Regelmatige reiniging helpt deze problemen te voorkomen en houdt je hond comfortabel en gezond.

Benodigdheden voor het schoonmaken van de oren en ogen van je hond

Voordat je begint met het schoonmaken van de oren en ogen van je hond, zorg je ervoor dat je de juiste benodigdheden bij de hand hebt. Producten die wij gebruiken zijn:

Je kunt alle benodigdheden vinden in onze webshop.

Het schoonmaken van de oren

  1. Zorg ervoor dat je hond zich in een comfortabele positie bevindt.
  2. Inspecteer de oren: Kijk in de oren van je hond om te zien of er tekenen van infectie zijn, zoals roodheid, zwelling of een onaangename geur. Als je een van deze symptomen opmerkt, neem dan contact op met je dierenarts.
  3. Breng een kleine hoeveelheid honden oorreiniger aan op een doekje.. Zorg ervoor dat je niet te veel gebruikt. Je kunt er ook voor kiezen om een vingerdoekje te gebruiken.
  4. Veeg voorzichtig in de binnenkant van het oor van je hond. Zorg ervoor dat je niet te diep gaat om het trommelvlies niet te beschadigen. Veeg alleen de gebieden schoon die je kunt zien.
  5. Nadat je de oren van je hond hebt schoongemaakt, droog je ze voorzichtig af met een schone, droge doek of handdoek. Dit helpt om overtollig vocht te verwijderen dat een broedplaats kan zijn voor bacteriën.

Artero vingerdoekjes oren

Houd de oren van je Doodle makkelijk zelf schoon en gezond met de vingerdoekjes van Artero. Natuurlijk en effectief!

Yuup! oorreiniger

De ear cleansing lotion van Yuup! is onmisbaar voor het bijhouden van schone oren bij jouw Doodle. 

Het schoonmaken van de ogen 

  1. Net als bij het schoonmaken van de oren, zorg je ervoor dat je hond comfortabel is.
  2. Inspecteer de ogen: Kijk naar de ogen van je hond om te zien of er tekenen van irritatie of infectie zijn, zoals roodheid, zwelling, overmatige tranen of afscheiding. Als je dit waarneemt, neem dan contact op met je huisarts.
  3. Breng een kleine hoeveelheid hondenoogreiniger aan op een katoenen doek. Zorg ervoor dat je niet te veel gebruikt. Je kunt ook voor de vingerdoekjes kiezen 
  4. Reinig de ogen: Veeg voorzichtig met de katoenen bal of pad rond de ogen van je hond. Zorg ervoor dat je niet direct in het oog veegt, maar rond de ogen om vuil en afscheiding te verwijderen.
  5. Droog de ogen: Nadat je de ogen van je hond hebt schoongemaakt, droog je ze voorzichtig af met een schone, droge doek of handdoek

Artero vingerdoekjes oog

Houd de ogen van je Doodle makkelijk zelf schoon en gezond met de vingerdoekjes van Artero. Natuurlijk en effectief!

Yuup! oogreiniger

De eye contour cleansing lotion van Yuup! is onmisbaar als je hond vaak last heeft van vieze oogjes. 

Houd oren en ogen schoon

Met dit stappenplan zorg je dat de oren en ogen van jouw hond schoon en gezond blijven. Op zoek naar meer inspiratie voor het verzorgen van jouw hond? Bekijk onze overige blogartikelen.

Vorheriger Artikel Puppy checklist: ben goed voorbereid!
Nächster Artikel De beste speelgoedkeuzes voor Doodles

Einen Kommentar hinterlassen

* Erforderliche Felder