Doorgaan naar inhoud
Basis essentials voor Labradoodle pupkopers - Doodle-essentials.nl

Basis essentials voor Labradoodle pupkopers

We krijgen van onze pupkopers of mensen die een Australian Labradoodle willen kopen (via Salland Hills Australian Labradoodles) regelmatig de vraag wat nu echt de basis producten oftewel essentials zijn die komen kijken bij de aanschaf van een Labradoodle pup. In dit blog sommen we ze per categorie op. 

Vachtverzorging / Wassen & drogen

De ideale slicker borstel met een uitstekende prijs kwaliteit verhouding voor het borstelonderhoud van zowel je Labradoodle pup als volwassen doodle! Deze borstel is zacht voor de huid van je doodle en is effectief tegen losse haren en klitten. 

De Activet goud borstel enkel is de basis borstel voor het alledaagse onderhoud van jouw pup. De Activet groen is de ideale Activet borstel voor het onderhouden van de vacht van volwassen Doodles, efficiënt en duurzaam. 

Basic must-have kam met dubbelzijdige vertanding. Kam zelf gemakkelijk de vacht los en controleer efficiënt op klitten. 

Kwaliteitsschaar voor knippen rond gevoelige delen, gezicht en poten. Met deze schaar kun je goed de oogjes van je pup vrij houden, en de haartjes bij de pootjes knippen. Door de stompe punt van de schaar zul je de pup niet snel per ongeluk bezeren.

Shampoo en conditioner voor je doodle. Beide essentials als het gaat om het wassen. Gebruik hierbij eerst de shampoo en vervolgens de conditioner. De producten laten de vacht weer stralen, lekker ruiken en dragen bij aan een klitvrije vacht. Tip: bestel er een mengfles bij zodat je makkelijk de juiste verhouding tussen het water en de shampoo of conditioner mengt!

Handige ontklitter van Cowboy Magic die elke Doodle-eigenaar nodig heeft. Verwijder zelf gemakkelijk zonder gedoe de klitten in de vacht met behulp van deze ontklitter.  

Hier kunnen we wel 10 uitroeptekens achter zetten. Een echte must-have, verwijder vocht en vuil uit de vacht van je Labradoodle (pup), of blaas je hond droog na bijvoorbeeld een wasbeurt of een wandeling. De waterblazer houdt de vacht mooi los wat helpt tegen klitvorming. Onze aanbeveling is om de waterblazer gelijk in de eerste 12 weken leeftijd van jouw pup te gaan gebruiken, hierdoor kan het wennen aan de blazer voordat de 1e socialisatiefase voorbij is. 

Gezondheid

STOP! Animal Bodyguard Aromatherapie is een natuurlijk alternatief voor vlooien- en tekendruppels. Animal Bodyguard is uitermate geschikt voor jouw Labradoodle (pup), en wordt in de hondenwereld door velen sterk aangeraden. 

De TickLess is een klein en geheel geur- en gifloos apparaatje, dat werkt door het afgeven van ultrageluid. Deze zeer hoge geluidsgolven zijn niet waarneembaar en onschadelijk voor twee- en viervoeters, maar verjagen wel de teken en vlooien. Makkelijk te bevestigen aan de halsband van je Labradoodle, zodat hij dit tijdens de wandeling om heeft.

Mocht je onverhoopt toch een teek vinden dan is dit een handige tool om hem gelijk te verwijderen. Door het led lampje kun je de teken ook makkelijk terug vinden in de vacht van jouw Labradoodle. 

Keramische EM-X kralenketting voor bescherming van Doodles (ook toepasbaar voor andere rassen) tegen teken en vlooien. Natuurlijk en niet chemisch. 

De vingerdoekjes van Artero zijn de snelste en gemakkelijkste manier om de tanden van jouw Labradoodle schoon en gezond te houden. Wij raden aan om dit in de eerste 12 weken leeftijd van je pup wekelijks te gaan oefenen, zodat je pup aan het reinigen van het gebit gewend raakt.

Slim speelgoed

Snuffelen heeft een kalmerend effect op het stressniveau van jouw doodle. Door lekkernijen in de snuffelmat te verstoppen zorg je er voor dat jouw Labradoodle (pup) op spelende wijze tot rust komt. (ook erg handig tijdens puppyren gewenning)

Basic kauwspeeltje, aanrader voor pups die in hun beginfase nog veel willen kauwen/bijten. 

Snacks 

De runderlong stukken zijn ideaal om te versnipperen. De snippers kun je vervolgens toedienen als snack/beloningshapje aan je Labradoodle. In tegenstelling tot de Farmfood trainers zijn de runderlong stukken een stuk zachter, waardoor ze ook beter in kleine snippers te gebruiken zijn voor puppy's. Door kleine snippers toe te dienen zal de puppymaag niet te vol raken, hierdoor laten ze hun reguliere maaltijden niet staan. Ook goed te gebruik voor in KONG speeltjes.

Natuurlijke hondensnacks, voor beloning en om te verstoppen in speeltjes zoals de KONG. Verpakt in een handig emmertje.

Doodle boeken

Super informatief boek over o.a. de opvoeding, gedrag en verzorging van je Doodle (pup).

Super informatief boek over de Australian Labradoodle, handig voor elke (toekomstige) eigenaar van een Australian Labradoodle! 

Riemen & halsbanden

De RukkaPets Twist Leash is een duurzame, verstelbare riem gemaakt van 100% gerecycled materiaal, voornamelijk petflessen. De riem is in lengte verstelbaar van 1,25 tot 2 meter en gemaakt van zacht en comfortabel materiaal.

De RukkaPets Twist Collar is een duurzame halsband gemaakt van 100% gerecycled materiaal - voornamelijk PET-flessen. Het materiaal van deze verstelbare halsband is zacht en comfortabel. De kliksluiting heeft een veiligheidsslot voor extra zekerheid en dankzij de twee D-ringen kan de halsband op verschillende manieren worden gebruikt.

Zorg ervoor dat je hond veilig vast zit tijdens een autorit en voorkom onnodige boetes met deze verstelbare autogordel om te bevestigen aan het tuigje van jouw Labradoodle. 

Accessoires

Praktische drinkbak voor zowel binnenshuis als in de auto. De Road Refresher zorgt ervoor dat je hond minder slobbert en het voorkomt morsen. 

Handige kwalitatieve puppy ren bestaande uit 8 delen met een totale lengte van 640 centimeter de hoogte bedraagt 80 centimeter. Wij denken dat het raadzaam om in plaats van een bench een ren te gebruiken, dit zorgt voor een minder opgesloten gevoel voor jouw Labradoodle. In de eerste weken van de zindelijkheidstraining van je pup kan de ren goed gebruikt worden aangezien de ren voor ‘s nachts makkelijk te verstellen is in een kleiner formaat. 

    Vorig artikel Doodle-essentials.nl & Trimsalon Manon